بسم الله الرحمن الرحیم
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
آثار شناخت و اعتقاد به امام زمان(عج) از منظر روایات
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
یکی از وظایف مهم بندگان در مقابل پروردگار، شناخت آن وجود مقدس است. این معرفت زمانی به کمال میرسد که پیامبران خداوند ـ به ویژه پیامبر خاتم(ص) ـ را به خوبی شناخته باشند، این مهم نیز حاصل نمیشود؛ مگر با شناخت اوصیای او به خصوص آخرین حجّت الهی.
براى شناخت حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، ويژگى هاى شخصى ، كيفيت غيبت و ظهورهیچ راهی بهتر از آيات شريفه قرآن كريم و روايات معصومین (علیهم السلام) نیست.
رسول اکرم (صلى الله عليه وآله)فرمودند:
«روز قيامت فرا نمى رسد مگر آنكه از بين ما «قائم حقيقى» قيام نمايد. و آن قيام، زمانى خواهد بود كه خداى عزوجل او را اجازه فرمايد. هركس پيرو او باشد نجات مى يابد و هركه از فرمانش تخلف ورزد، هلاك مى شود. اى بندگان خدا ! خدا را، خدا را; بر شما باد كه به نزدش آييد اگرچه بر روى يخ و برف راه رويد. زيرا او خليفه خداى عزوجل و جانشين من است.»
اميرالمؤمنين على (عليه السلام)به امام حسین (عليه السلام) فرمودند:
«نهمين فرزند تو اى حسين! قيام كننده به حق و آشكار سازنده دين و گستراننده عدالت است. امام حسين (عليه السلام) پرسيدند: يا اميرالمؤمنين! آيا حتماً چنين خواهد شد؟
فرمود: آرى! قسم به كسى كه حضرت محمد (صلى الله عليه وآله)را به پيامبرى بر انگيخت و او را بر تمام خلايق برگزيد، چنين خواهد شد، امّا بعد از غيبت و حيرتى كه در آن كسى ثابت قدم بر دين نمى ماند مگر مخلصين و دارندگان روح يقين آنان كه خداوند نسبت به ولايت ما از آنان پيمان گرفته و ايمان را بر صفحه دلشان نگاشته و با روحى از جانب خود تأييد فرموده است.»
حضرت زهرا(سلام الله علیها)فرمودند: «رسول خدا (صلى الله عليه وآله)به من فرمودند: اى فاطمه! ترا بشارت باد به اينكه مهدى (عليه السلام)از نسل توست.»
امام حسن (عليه السلام)فرمودند:
« نهمين فرزند برادرم حسين (عليه السلام)است که خداوند در زمان غيبت، عمرش را بسيار طولاني مي کند و آنگاه او را به صورت جواني کمتر از چهل سال ظاهر مي سازد. تا دانسته شود که خداوند به هر چيزي قادر است.اين امر که فرارسيدن موعد آن را انتظار مي کشيد واقع نمي شود مگر بعد از آن که برخي از شما از برخي ديگر بيزاري بجويد، و برخي در صورت برخي آب دهان بيندازد و بعضي از شما بعضي ديگر را کافر بداند و يکديگر را لعن کنند.
و همه خيرها در آن زمانست، زيرا قائم ما قيام مي کند و همه اين حوادث را از بين مي برد. در زمان او درندگان با يکديگر سازش مي کنند، زمين گياهش را خارج مي کند، آسمان برکاتش را فرو مي فرستد، گنج هاي نهفته در دل زمين براي او ظاهر مي شود. بين شرق و غرب عالم تحت سيطره او در مي آيد. خوشا به سعادت کسي که زمان او را درک کند و به اوامر او گوش فرا دهد.»
امام حسين (عليه السلام)فرمودند:
«دوازده هدايت شده هدايتگر از بين ما هستند، اولين آنان اميرالمؤمنين على بن ابيطالب (عليه السلام)و آخرين آنان، نهمين فرزند من است كه پيشواى قيام كننده به حق خواهد بود، خداوند به وسيله او زمين را پس از مردنش زنده مى كند و به دست او دين حق را بر تمامى اديان پيروز مى سازد، اگرچه مشركان را ناخوشايند باشد.»
امام سجاد (عليه السلام)زمانى كه اين آيه شريفه را قرائت نمود: «وَعَد اللّه الّذين آمنوا منكم و عملوا الصالحات ليستخلفنَّهم فى الأرض كما استخلف الذين من قبلهم و ليمكّننّ لهم دينهم الّذى ارتضى لهم و ليبدِّلنّهم من بعد خوفهم أمناً يعبدوننى و لايشركون بى شيئاً» فرموند:
«به خدا سوگند! آنان شيعيان ما اهلبيت هستند، خدای تبارک وتعالی ـ خلافت در زمين و اقتدار بخشيدن به دين را ـ به وسيله آنان و به دست مردى از ما، كه مهدى اين امت است، تحقق خواهد داد و هم اوست كه پيامبر(صلى الله عليه وآله) در باره اش فرمود: اگر از عمر دنيا جز يك روز باقى نمانده باشد، خداوند همان روز را آنچنان طولانى خواهد كرد كه مردى از خاندان من كه همنام من است فرا برسد و زمين را آنچنان كه از ظلم و جور پر شده باشد، از عدل و داد آكنده سازد.» ۱
امام زين العابدين (عليه السلام)فرمودند:
«براى قائم ما دو غيبت هست. يكى از آن دو طولانى تر از ديگرى است... و آن قدر طول خواهد كشيد كه اكثر معتقدين به ولايت، از او دست خواهند كشيد. در آن زمان كسى بر امامت و ولايت او ثابت قدم و استوار نمى ماند مگر آن كه ايمانش قوى، و شناختش درست باشد و در نفس خويش نسبت به حكم و قضاوت ما هيچ گرفتگى و كراهتى احساس نكند و تسليم ما اهل بيت باشد.»
امام باقر(عليه السلام)در باره قول خداى عزّوجلّ: «الذين إن مكّنّاهم فى الأرض اقاموا الصلوه و آتوا الزكاه...» فرمود:
« اين آيه درحق قائم آل محمد (صلى الله عليه وآله)است در حق حضرت مهدى (عليه السلام) و ياران او كه خداوند شرق و غرب زمين را تحت سلطه آنان قرار مى دهد و به وسيله آنان دين را پيروز گردانده و بدعتها و باطل ها را مى ميراند.» ۲
امام صادق (عليه السلام) فرمود: آيه « أمّن يجيب المضطرّ اذا دعاه و يكشف السّوء و يجعلكم خلفاء الأرض»
در باره قائم از آل محمد (صلى الله عليه وآله)نازل شده است. به خدا سوگند، او همان مضطر درمانده اى است كه چون در مقام ابراهيم دو ركعت نماز گزارد و فرج خويش از خدا بخواهد، خداوند دعايش را اجابت كند و بديها را برطرف سازد و او را در زمين خليفه قرار دهد.»۳
امام صادق (عليه السلام) در باره قول خداى عزّوجلّ: «هو الذى ارسل رسوله بالهدى و دين الحق ليظهره على الدّين كلّه و لو كره المشركون» فرمود:
«به خدا سوگند! هنوز تأويل اين آيه نازل نشده است و تا زمان قيام قائم (عليه السلام) نيز نازل نخواهد شد. پس زمانى كه قائم بپا خيزد، هيچ كافر و مشركى نمى ماند مگر آنكه خروج او را ناخوشايند مى شمارد.» ۴
امام كاظم (عليه السلام) فرمودند:
«صاحب اين امر[حضرت مهدى(عليه السلام)] تنها، غريب، غائب و دور از اهل و خونخواه پدرخويش مى باشد.»
امام رضا (عليه السلام)فرمودند:
« بعد از امام حسن عسكرى (عليه السلام) فرزندش حضرت حجّت قائم، امام خواهد بود. آن كسی كه در دوران غيبتش مورد انتظار، و در زمان ظهورش مورد اطاعت مؤمنان است. اگر از عمر دنيا جز يك روز باقى نمانده باشد، خدا همان روز را چنان طولانى كند كه قيام فرمايد و زمين را از عدالت پر كند چنانكه از ستم پر شده باشد.»
امام جواد (عليه السلام)در باره اينكه چرا حضرت مهدى عليه السلام «منتظَر» ناميده مى شود فرمود:
«او را غيبتى هست كه زمانش زياد است و پايانش به طول مى انجامد. پس مخلصين چشم انتظار قيام او مى مانند و شك كنندگان به انكار او بر مى خيزند و منكرين به استهزاى او مى پردازند و تعيين كنندگان وقت ظهور مورد تكذيب قرار مى گيرند و عجله كنندگان در آن هلاك مى شوند و تسليم شدگان نجات مى يابند.»
امام على النقى (عليه السلام)فرمودند:
«زمانى كه صاحب و امام شما از ديار ستمگران غايب گشت، چشم انتظار فرج باشيد.»
امام حسن عسكرى (عليه السلام)فرمودند :
«كسى كه فرزندم [مهدى عليه السلام]را انكار كند مانند كسى است كه تمام پيامبران و رسولان الهى را قبول داشته باشد، اما نبوت حضرت محمد رسول اللّه (صلى الله عليه وآله)راانكار كند. و انكار كننده رسول اللّه مانند كسى است كه همه انبياء را انكار نمايد. چون اطاعت آخرين امام ما به منزله اطاعت اولين امام است و منكر آخرين امام ما به منزله منكر اولين امام است.»
منبع: قرآن و عترت
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
www.MASAFPORTAL.com
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) صلواتی هدیه نمایید...
"اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم"
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
پینوشت:
کتابهای: بحار الانوار - منتخب الاثر - کمال الدین و النعمه- عیون اخبار الرضا- یوم الخلاص-بشاره الاسلام
۱.سوره نور آيه ۵۵خدا به مؤمنان و شايستگان شما وعده داده كه آنان را در زمين همچون پيشينيان خلافت بخشد و دين مورد رضايت خود را براى آنان تمكين و اقتدار دهد و ترس آنان را به امنيّت تبديل كند تا مرا بپرستند و شرك نورزند.ـ تفسير عياشى
۲.سوره حج، آيه ۴۱كسانى كه اگر آنان را در زمين قدرت بخشيم نماز به پا مى دارند و زكات مى دهند. ـ تأويل الآيات الظاهرة ـ كتاب خطى
۳.ـسوره نمل، آيه ۶۲جز خدا كيست كه دعاى درمانده واقعى را اجابت كند و بلاء را رفع نمايد و شما را خلفاى زمين قرار دهد؟ ـ تفسير قمى
۴. سوره توبه، آيه ۳۳اوست خدايى كه پيامبرش را با هدايت و دين حق فرو فرستاد تا آن را بر همه اديان پيروز گرداند اگرچه ناخوشايند كافران باشد.ـ كمال الدين و تمام النعمة ـ شيخ صدوق
نظرات شما عزیزان:
:: موضوعات مرتبط:
مقالات،
،